Op woensdag 10 oktober vindt de Europese finale van de World Bartender Championships 2018 plaats bij TGI Fridays Utrecht aan het Stationsplein. Bartenders uit heel Europa reizen af naar het restaurant om te strijden voor een plek in de wereldfinale in het Amerikaanse Dallas. Tijdens deze zogenaamde Flair Bartending-wedstrijd, maken de deelnemers verschillende cocktails met zoveel mogelijk indrukwekkende bewegingen. De wedstrijd is gratis te bekijken voor alle gasten van het restaurant.

Eigenaresse Margaretha Wierda is enthousiast over de komst van de internationale wedstrijd naar het restaurant in Utrecht: “Het is de uitgelezen kans voor onze Europese bartenders om hun vaardigheden aan het publiek te laten zien. Ze maken er echt een geweldige show van, het is ongelofelijk wat deze mannen en vrouwen met een paar flessen, een cocktailshaker en een glas kunnen!”

De Nederlandse vestiging van Amerikaanse Bar & Grill-keten TGI Fridays is sinds april gevestigd aan het Stationsplein. Dat de competitie dit jaar al in Utrecht plaatsvindt, vindt Wierda dan ook een eer: “Vorig jaar waren we in Ierland als toeschouwer bij deze wedstrijd aanwezig. Het was één groot feest! Ik ben dan ook ontzettend blij dat dit evenement naar ons restaurant komt.”